Ruim 16 jaar ervaring
Hoge kwaliteit ballonnen
Verantwoord ballonnenleverancier

Milieu

Voor al onze decoraties gebruiken wij uitsluitend ballonnen van latexrubber. Deze zijn vrij van plastic en dragen niet bij aan plasticvervuiling. Een latexballon wordt gemaakt van het sap van een rubberboom en vergaat ongeveer net zo snel als een eikenblad. Onze ballonnen zijn dus 100% biologisch afbreekbaar.

Ballonnen zijn niet van plastic!

Voor al onze decoraties gebruiken wij uitsluitend ballonnen van latex rubber. Deze zijn vrij van plastic en dragen dus niet bij aan plastic vervuiling in de wereld en het milieu. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom en doet er ongeveer net zo lang over als een eikenblad om te vergaan. Een latex ballon is dus 100% biologisch afbreekbaar.

Ballondecoraties
Ballonnen die in een mooie ballondecoratie zijn verwerkt, worden na afloop netjes opgeruimd en gaan dan naar de vuilverwerking. Daarmee veroorzaken ballondecoraties geen enkele belasting voor de vrije natuur. Bovendien: Onze latex ballonnen zijn 100% afbreekbaar van het kwaliteitsmerk Qualatex . Op de video van deze gerenommeerde ballonnenfabrikant  kan je zien hoe latex ballonnen worden gemaakt.

Voordat je een ballon op laat
Helium ballonnen die worden los gelaten gaan de lucht in, stijgen tot 9.000 meter en komen uiteindelijk ergens neer. Dan kunnen ze belastend zijn voor het milieu. De afbreekbaarheid van een latex ballon is gelijk aan een eikenblad. Dus als een ballon in het water terecht komt zal het, net als bij een eikenblad, enkele jaren duren voor dat deze helemaal is afgebroken.

Laat daarom zo weinig mogelijk ballonnen op in de vrije natuur!.
Alle ballonnen die de lucht in gaan, komen uiteindelijk ergens neer en is dan zwerfvuil.
Je weet nooit waar een ballon terecht komt en het is niet bekend wat er dan mee gebeurt.

Daarom promoten wij geen ballonoplatingen, maar zijn ons er wel van bewust dat men bij bijzondere ceremoniële gelegenheden graag enkele ballonnen op wil laten. Hierbij adviseren wij het gebruik van kleine ballonnen zonder lint, waarbij het kraalrandje van de ballon is afgeknipt. Toch lint? Dan zullen wij alleen afbreekbare lintjes gebruiken.

Lid van de Groene Ballon
De Groene Ballon is een branchevereniging voor ballonnenbedrijven welke dezelfde milieubewuste doelstellingen nastreven. De branchevereniging adviseert haar leden o.a. om geen grote ballonoplatingen te promoten. Bezoek de website van De Groene Ballon voor meer informatie over latex ballonnen in relatie met het milieu, de dieren en de natuur.

Groene ballon